Preukusne tortilje sa junećim mlevenim mesom i sirom
Ako ne znate šta da spremate društvu za večeru - evo ideje!
Sastojci 2 osobe:
- 4 pšenične tortilje
- 250 g mlevene junetine
- 1 glavica luka, isečena na rebarca
- ½ crvene paprike, isečene na štapiće
- ½ zelene paprike, isečene na kriške
- 2 paradajza, isečena na kriške
- 200 g rendanog sira
- suncokretovo ulje
- morska so
- kari
- sveže mleveni crni biber
- 1 goveđa kocka
Priprema:
Na zagrejanom ulju pržiti luk i papriku 5 minuta. Dodati meso, goveđu kocku, biber i nastaviti prženje još 5 minuta. Sipati kari, i nakon 5 minuta skloniti sa vatre. Na teflonskom tiganju dobro zagrejati tortilju, posuti je rendanim sirom, dodati pola količine mesa i nekoliko kriški paradajza, završiti sirom i poklotiti drugom tortiljom, takode dobro zagrejanom.
Ovaj postupak ponoviti još jednom. Posle toga zapeći u rerni (ili tiganju obostrano) vrlo kratko, par minuta, tek da se sir otopi, pa poslužiti uz zelenu ili neku drugu salatu.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.