Pripremite filete smuđa na jednostavan i ukusan način

Ova riba ima jako kvalitetno meso, pa njen ukus treba pažljivo istaći!

fileti smudja
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 4 fileta smuđa (po 150 g)
- 60 g pšeničnog glatkog brašna
- 150 g maslaca
- 2 manje glavice luka
- 4 kašike limunovog soka
- ½ kašičice soli
- 1 kašika naseckanog peršuna

Priprema:

Filete smuđa uvaljajte u brašno. U tiganju na srednjoj vatri zagrejte 70 g maslaca. Smuđ pržite tako da koža bude okrenuta prema gore. To učinite sa svake strane nekoliko minuta i odložite ribu na tanjir za serviranje. U tiganj dodajte preostali maslac, sitno naseckani luk i na jačoj vatri pržite do svetlosmeđe boje. Dodajte sok limuna, so i peršun, odmah preko ribe. Poslužite sa kuvanim povrćem ili krompirom.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Brašno, Fileti smuđa, limun, maslac

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima