• 5

Ukusno začinjen i serviran humus, koji ćete obožavati!

Ovaj klasik istočnjačke kuhinje treba služiti s različitim dodacima - pa evo predloga...

  • 5

Sastojci:

- 300 g leblebija (prethodno ih skuvati)

- 2 čena belog luka
- ½ dl maslinovog ulja
- 1 dl vode u kojoj su se kuvale leblebije
- 2-3 kašike limunovog soka
- 1 mala kašika sitno seckanog peršuna –lišce
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 1-2 kašike tahini paste (od susama)
- 1 kašika miso paste
- malo crnih maslina za serviranje

Priprema:

Leblebije, zajedno s vodom, limunovim sokom i belim lukom, usitnite u električnoj seckalici da dobijete glatku masu. Umešajte maslinovo ulje,  tahini pastu, peršun, biber i miso pastu. Pripremljeni namaz stavite u frižider i ostavite da se dobro ohladi. Poslužite na zapečenom hlebu i pospite semenkama susama i naseckanim crnim maslinama.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    @Pepi Bravo za komentar!

  • Pepi

    Zasto jednostavno na isprzite jaja i slanine,malo luka i domaceg sira i jedes ko covek.Kakav humus kakve leblebije,sta se folirate sa nekom fensi hranom

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima