• 0

Ražnjići od svinjetine s neuobičajenim začinima

Svako meso je lepše kada se obogati zanimljivim začinima!

  • 0

Sastojci:

- 1 kg svinjskog mesa

- 1 glavica belog luka
- 2 kašike zrna korijandera
- suncokretovo ulje
- soja sos
- 2 kašike smeđeg šecera
- sok od limuna
- prstohvat mlevenog kumina
- drveni štapići za ražnjice

Priprema:

Isecite svinjsko meso na kockice. U dubljoj činiji izmešajte sitno seckani beli luk, zrna korijandera, ulje, soja sos, smeđi šećer, sok od limuna i mleveni kumin. U ovu smesu stavite meso, rukama izmešajte da marinadom budu obuhvaćeni svi komadići mesa, pokrijte streč folijom i ostavite preko noći u frižideru.

Pola sata pre nego što ćete spremati ovo jelo, izvadite meso iz frižidera, a drvene štapice za ražnjice potopite u vodu. Pred samo spremanje naslažite 4-5 komadića mesa na jedan štapić i pecite ražnjice na gril tiganju. Poslužite uz krompir ili salatu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima