Krompir s kurkumom i crvenom paprikom

Izuzetno interesantna kombinacija začina u kojoj ćete uživati!

backa krompiraca
Foto-ilustracija: pixabay.com

Sastojci:

- 1 kg krompira
- 1 kašičice kurkume
- 6 kašika suncokretovog ulja
- 1 kašicica mlevene paprike
- krupna morska so

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na komade. U dublji lonac sipajte vodu, posolite je, pa kada provri dodajte isečeni krompir. Pospite kurkumom, poklopite i kuvajte krompir 6-7 minuta od trenutka kada voda ponovo provri. Za to vreme sipajte ulje u pleh u kojem ćete peći krompir i stavite ga u rernu da se zajedno dobro ugreju na 200°C. Kada je krompir kuvan, procedite ga, malo protresite u cediljki i pažljivo prespite u vreo pleh sa uljem. Pospite mlevenom paprikom, protresite pleh i vratite u rernu. Krompir pecite sve dok ne bude hrskav. Kada ga izvadite iz rerne pospite ga krupnom morskom solju i poslužite.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Krompir, kurkuma, Paprika

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima