0

Osvežavajuća supa od tikvica i jogurta

Uz komad grilovanog halumi sira ili fete, ovo će biti sjajna dijetalna večera...

tikvice - potaz
Foto: Pixabay.com

Sastojci  6 osoba:

- 3 glavice crnog luka
- 500 g tikvica
-so, biber, šećer
- jedno jaje
- 1 šolja jogurta

Priprema:

Propržiti mladi ili crni luk na malo ulja, ali samo kratko da bi ostao hrskav. Tikvice iseckati na kockice i staviti ih u šerpu sa lukom i naliti još dve šolje vode. Posoliti, pobiberiti, dodati malo šećera i kada tikvice budu meke, skloniti ih sa ringle. U prohlađenu supu (posle 15-20 minuta) ubaci se umućeno jaje i jogurt, pa se dekoriše sa paradajzom i malo zeleni.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Crni luk, jaja, Jogurt, tikvice

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>