• 0

Kis loren s dimljenom pečenicom i šampinjonima

Francuski klasik iz oblasti Lorene, koji se pravi sa slaninom, uvek možemo da obogatimo novim ukusima...

  • 0

Sastojci:

Testo:

- 200 g mekog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- malo soli

Fil:

- 200 g dimljene pečenice
- 100 g rendanog sira
- 100 g mariniranih šampinjona

Preliv:

- 3 jaja
- 200 ml kisele pavlake

Priprema:

U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i  umesiti glatko testo pa ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Sitno iseckati dimljenu pečenicu i šampinjone, a sir narendati.

Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti fil i preliti jajima umućenim s kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima