0

Pikantni "tacos" s povrćem i mesom

"Tacos" je meksički specijalitet - meso, povrće ili oba, servirana u kukuruznoj tortilji...

tacos
Foto: Pixabay.com

Sastojci za 4 – 6 osoba:

- 100 g luka
- 2 kašike ulja
- 350 g mlevene teletine
- 3 kašičice začina
- 1 seckan paradajz
- 300 g crvene i žute sveže paprika
- 100 g crvenog pasulja
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 kašika naseckanog peršuna
- 8 tortilja, najbolje kukuruznih

Priprema:

Luk sitno naseckajte i kratko propržite na ulju. Dodajte mleveno meso, kašičicu začina i dinstajte zalivajući vodom oko 15 minuta. Nakon toga dodajte seckani paradajz, papriku narezanu na kockice i nastavite dinstati još oko 15 minuta. Pri kraju dinstanja umešajte kuvani pasulj, kukuruz šećerac, preostali začin i peršun.

Tortilje zagrejte u rerni. Na svaku tortilju stavite 1-2 kašike  fila, preklopite ih i poslužite. Hladne tortilje možete nafilovati pa ih staviti u rernu zagrejanu na 130°C, 3-5 minuta.

(Telegraf.rs)

Tagovi: paradajz, Teletina, Tortilje, Začin

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>