2

Recept za jednostavnu, domaću lepinju

Uz ovakvu lepinju, dovoljno je da napravite ili kupite humus, sireve i salatu - i već imate odlično posluženje za goste...

lepinja
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kocka kvasca
- 3 kašika ulja
- 1 jaje
- 600 g brašna
-  žumance za premazivanje
- susam

Priprema:

Mleko i vodu zagrejte da bude mlako, dodajte kvasac i rastopite ga. Dodajte u brašno jaje, ulje i mleko sa vodom, pa napravite testo. Tepsiju zamastite sa uljem i rastanjite dobro testo. Pustite 45 min da nadođe. Prstima napravite “obruč” na lepinji (odmaknite 10 cm od krajeva) i u sredinu testa prstima pritiskajte da bi dobili šare. Izmutite jedno žumance i premažite lepinju, pa pospite susamom. Pecite oko 20 minuta na 200°C, pa kada se prohladi poslužite.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Kvasac, lepinja, Mleko, Susam

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • K
    Kija

    Lepo piše jedno jaje i jedno žumance ...

  • Z
    Zvezda

    Pa nije jedno jaje nego dva, za u testo i zumance za preko!

/
<% galerijaAlt  %>