0

Mediteranski ukusi uz čorbu od ribe i morskih plodova

Preukusna čorba, koja servirana uz bruskete i vino može da bude izuzetna večera!

mediteranska corba
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g pelata
- 400 ml belog vina
- 4oo ml vode
- 1/2 kašičice tucane ljute paprike
- so, biber, origano, lovorov list
- 3-4 čena belog luka
- 300 g brancina
- 300 g orade
- 500 g dagnji
- 300 g kozica
- sok od limuna

Priprema:

Luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodati usitnjen pelat, vino i vodu. Zatim dodati začine i krčkati sve 10 min na umerenoj vatri. Dodati isečenu ribu i izgnječen beli luk i krčkati sve još 10 min. Na kraju dodati dagnje, kozice i limunov sok i kuvati još 10 minuta, pa poslužite, kada se prohladi.

(Telegraf.rs)

Tagovi: brancin, Čorba, Crni luk, orada

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>