0

Piletina sa krompirom na francuski način

Za današnji ručak, isprobajte piletinu sa nešto drugačijim začinima!

piletina
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 1 veće pile
- 1 kg krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašičica soli
- 2 kašičica crvene slatke paprike u prahu
- 2 kašičica kurkume
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica začina
- 4 kašika parmezana

Priprema:

Rernu upaliti na 200 stepeni. Piletinu iseći na veće komade. Pomešati ulje sa svim začinima, (so, paprika, kurkuma, beli luk, parmezan). Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati mešavinom. S preostalom mešavinom preliti okrompir koji smo očistili i narezali na oblik pomfrita.

Dobro izmešati, pa raspodeliti oko piletine. Peci oko 50 minuta, dok se piletina lepo ne zapeče, a krompir ne bude mekan. Poslužiti uz salatu po izboru.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Krompir, Parmezan, Piletina, Ulje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>