1

Zdravi poraž od bundeve i krompira

Ovaj izuzetan, a jednostavan potaž, servirajte s brusketima ili tost hlebom...

potaz
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za 5 osoba:

- 1 manja bundeva
- 2 krompira
- pavlaka za kuvanje
- po želji so, biber, peršun

Priprema:

Oljuštiti bundevu, iseckati na kockice (može i krompir), pa staviti u lonac i dodati vode taman da se masa potopi. Kuvati 20-30 min dok bundeva  ne bude mekana. Skinuti sa vatre i dobro "izblendati" dok se ne stvori u kašu bez komadića. Vratiti još 2 minuta na laganu vatru. Dok još lagano krčka staviti pavlaku za kuvanje. Sipati u tanjir i ukrasiti po želji sa pavlakom ili peršunom.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Bundeva, Krompir, Peršun, Supa

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • L
    ljubica

    krompir figurira

/
<% galerijaAlt  %>