0

Idealna večera: mešana salata s feta sirom

Najzdravija večera je salata - pa isprobajte ovaj naš predlog!

salata
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 1 kašičica samlevenog kumina
- 1 crvena paprika
- 250 ml marniranih artičoka (ima ih u teglici ili konzervi)
- 3 zrela paradajza
- 50 ml crnih  maslina
- 50 ml sitno isečene nane ili bosiljka
- 100 g smrvljene fete
- 1 pita hleb (sličan tortiji, samo deblji)
- 250 g skuvanog kelja

Preliv:

- 1 limun (sveze isceđen sok)
- 30 ml masliniovog ulja
- 3 čena propasiranog belog luka

Priprema:

Četkicom premazati obe strane pita-hleba uljem i začinite s 1/2 kašičice mlevenog kumina. Prepeći ga u tosteru ili u rerni na 230°C oko 2 do 4 minuta. Papriku oprati i iseći na kocke. Ako su srca od artičoka velika, isecite ih na manje komade i ocedite ih od viška marinade. Skuvani kelj, procediti pa preliti hladnom vodom, da zadrži zelenu boju, pa preseći ih na pola. Grubo narežite paradajz.

Sve ovo staviti u veću činiju, iz koje ćete poslužiti salatu. Preseći masline na pola, pa dodaj u činiju zajedno sa nanom ili bosiljkom i pospite smrvljenom fetom. Pita hleb iskidati na sitnije komadiće pa dodati povrću. Iscediti sok od limuna, dodati propasirani beli luk i maslinovo ulje i žicom sve sjediniti da dobijete kremastu tečnost. Preliti preko salate, sve dobro izmešati, pa poslužiti kao večeru. Salatu napraviti najmanje dva sata pre sluzenja, da se ukusi sjedine.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Crne masline, Feta sir, paradajz, salata

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>