≫ 

Čorba od junećih rebara i mladog luka

Ova čorba ima intenzivan i bogat ukus...

  • 1

Sastojci:

- 500 g junećih rebara

- 4 šargarepe

- 3 krompira

- 500 g mladog luka

- 2 kašičice brašna

- pola kašičice crvene paprike

- 10-ak bibera u zrnu

- 2 kašičice začina

- 1 grančica sveže nane

Priprema:

Potrebno je u slanoj vodi obariti juneća rebra ili neko drugo meso za supu. Meso se izvadi, iseče na kockice, a supa ocedi. Napraviti blagu zapršku (malo ulja, kašičica brašna, pa kad zapeni, pola kašičice crvene paprike i skloniti). Na zapršku staviti 3-4 veće šargarepe iseckane na kockice i naliti sa oceđenom supom, pa kuvati. Dodati začina po ukusu, zavisno koliko je supa bila slana, i 10-ak zrna bibera. 2-3 srednja kromprira, takođe, iseći na kocke i očistiti 500 g mladog luka i iseći pera na rezance 3 cm dužine.

Dodati u čorbu mladi luk i nakon 5 min i krompir i meso. Obavezno  dodati grančicu nane (5-6 listića). Kuvati još 20 minuta odnosno dok svi sastojci ne budu gotovi, a zavisno od ukusa mogu se promeniti količine povrća. U gotovu čorbu možete dodati nekoliko kockica sira po želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин Рељин

    28. novembar 2018 | 12:14

    Одличан рецепт .НИШТА БЕЗ КАШИКЕ .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA