Ovakav kolač nikada niste probali! Čokoladno zadovoljstvo bez brašna

Potpuno isti sastojci koji idu u koru - idu i u fil. Samo se jedno peče - a drugo kuva.

  • 0

- 340g maslaca

- 340g šećera u prahu

- 10 jaja

- 160g crne čokolade sa najmanje 60% kakaoa

- 160g mlevenih oraha

- 3 kašike kakaoa

Otopite 170g maslaca, dodajte 170g šećera u prahu i sve dobro izmiksajte, a 80g čokolade rastopite na pari.

U međuvremenu od 5 jaja odvojte žumance od belanaca. Žumanca dodajte, jedno po jedno, u smesu maslaca i šećera, potom dodajte istopljenu čokoladu, izmešajte, pa na kraju dodajte 80g mlevenih oraha i jednu i po kašičicu kakaoa. Belanca umutite u šlag, pa kašiku po kašiku dodajte u prethodnu smesu uz lagano mešanje.

Rernu zagrejte na 180 stepeni, smesu prebacite u kalup za torte i pecite 20 do 25 minuta.

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Slasna kalcona s povrćem i mocarelom (VIDEO) (RECEPT)

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Musaka sa slaninom i sirom (VIDEO)

Drugi deo torte čini ista smesa ,ali ne pečena nego kuvana, na ovaj način dobije se tekstura krema. Umutite preostalih 5 celih jaja i 170g šećera u prahu i jednu i po kašičicu kakaoa. Kuvajte na pari oko 20 minuta uz često mešanje, dok se smesa ne zgusne. Potom u kuvanu smesu dodajte 80g čokolade, rastopite uz mešanje. Skinite s pare i dodajte 170g maslaca isečenog na komadiće, mešajte dok se ne sjedini sa smesom, pa dodajte 80g mlevenih oraha.

Toplu smesu prelijte preko pečenog biskvita,ostavite nekoliko sati u frižideru i poslužite uz slatku pavlaku.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA