≫ 

Dijetalne i zdrave tufahije bez dodatog šećera

Ne morate da kuvate jabuke u šerbetu da bi uživali u ukusu poslastice inspirisane tufahijama - jabuke i grožđe su dovoljno slatki.

  • 0

Priprema jabuka:

- Oljuštite 6-8 jabuka koje su već prirodno slatke (npr. ajdared)

-  Izdubite im "nožićem" za tufahije sredinu sa semenkama

Kuvanje:

Preskočite korak sa kuvanjem jabuka u loncu sa šećerom. Jednostavno ih poređajte u neku "đuvečaru" ili vatrostalnu posudu, u koju staje 6-8 jabuka. Sipajte vodu do 2/3 visine jabuka, pokrite alu-folijom i ubacite u rernu.

Ko želi u vodu može da doda i neke začine, poput cimeta. Jabuke ne bi trebalo da se prekuvaju i počnu da se raspadaju, ali treba da budu meke. Dovoljno je da se u toku kuvanja u rerni jednom okrenu.

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Piletina u čašicama od zelene salate (VIDEO) (RECEPT)

Ostavite malo vode u kojoj su se kuvale jabuke, a udubljenje u jabuci napunite prvo krupno mlevenim orasima, a onda pospite malo suvog grožđa na svaku jabuku. U onu toplu vodu koju ste ostavili, ubacite Steviju ili mešavinu malo meda i Stevije - dobro promešajte i sipajte preko jabuka. Pospite i ostatak oraha i na kratko vratite u rernu. Kada pleh izvadite ih rerne, ponovo stavite foliju da grožđe i orasi omekšaju. Servirajte na sobnoj temperaturi ili hladno.

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA