Čokoladni raj u vašoj kuhinji: kolač od samo 2 sastojka

Neopisivo lagana, začas se istopi u ustima i svi traže još jedno parče...

  • 0

Ovaj jednostavni kolač podseća na veliki čokoladni mus!

- 300 g crne čokolade s minimum 70% kakaa

- 10 jaja

- još 150 g čokolade za glazuru

Zagrejte rernu na 250 stepeni i podmažite kalup za torte 20-22 cm, koji ima pokretni obruč ili još bolje - pokrijte ga papirom za pečenje.  Radite brzo! Otopite čokoladu na pati pa istucite sneg od 10 belanaca. U drugoj posudi umutite žumanca i dodajte ih u rastopljenu čokoladu. Zatim u ovu masu dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca i mešajte... pa postepeno dodajte belanca i nastavite s mešanjem. Ne preterujte s mešanjem da bi masa zadržala formu. Sipajte u kalup i pecite tačno 8 minuta.

Pijete iz plastičnih flaša? Jedete iz plastičnih tanjira? Ako imaju ovu oznaku, mogu da vas ubiju!

Mislili ste da je ova hrana ZDRAVA? Kad čujete šta ima u njoj, više je nećete jesti

Hladite na sobnoj temperaturi oko pola sata, a onda u frižideru 12 sati ili preko noći. Tek onda prelijte tankim slojem glazure od čokolade i služite sa svežim voćem.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA