Desert sa stilom: švarcvald torta

Ima puno recepata za ovu tortu, koja je fenomenalna i isplati se trud oko pripreme...

  • 0

Testo 1 (prhko):

– 200 g brašna

– 1 kašika kakaoa

– 1 kašičica praška za pecivo

– 50 g šećera

– 1 kesica vanilin šećera

– 100 g putera

– 4-5 kašika vode

Testo 2 (biskvit):

– 8 jaja

– 180 g šećera

– 1 kesica vanilin šećera

– ½ kašičice cimeta

– malo arome badema

– 200 g brašna

– 25 g kakaoa

– 1 kesica praška za pecivo

Krem i ukrašavanje:

– 600 g višanja (odvojite malo za ukrašavanje, a ostalo procediti i sačuvati sok)

– 5 kašika gustina

– 3 kašike šećera

– 6 kašika višnjevače

– 1 l slatke pavlake

– 50 g crne čokolade

– kalup za tortu prečnika 28 cm obložen papirom za pečenje

Zagrejte rernu na 160°C. Izmešajte za prhko testo (1) brašno, kakao iprašak za pecivo, pa dodajte šećer i vanilin šećer - a onda i puter sečen n akocke, pa testo umesite rukama tek da se sastojsci izmešaju. Umotajte u providnu foliju pa neka odstoji 30 minuta na hladnom. Pecite u kalupu, prvo 15 minuta na 160°C, pa još 10 minuta na 170°C.

Za drugo testo (biskvit) umutite belanca - a u žumanca dodajte šećer i vanilin šećer i dobro umutite, dodajte cimet i aromu badema. Spojite žicom belanca i žumanca, a onda i brašno, prašak za pecivo i kakao. Pecite na 170°C oko 30 minuta i neka se prohladi. Isecite ga na tri sloja, pa ove tri kore i prvu od prhkog testa poprskajte višenjevačom.

Ovo voće i povrće NIKADA ne treba da ljuštite! Saznajte zašto

Spermu jačaju šargarepa, bundeva i pomorandža

 Foto: Pixabay.com

U sok od višanja dodati vodu da bude 350 ml tečnosti, pa staviti da provri. Umutiti gustin, šećer i višnjevaču  s malo vode. Spojite ove dve mase, pa dodajte i višnje. Fil razmažite po 3 kore i ostavite da se hladi (jednu koru ne mažite, ona ide na kraju).

Pavlaku umutite u šlag, pa premažite pvo koru od prhkog testa, zatim i ostale dve biskvitne na kojima je fil od višnje. Koru koja nema fil premazati samo pavlakom, i ukrasite pavlakom i sa strane - pa tortu ukrasiti višnjama i rendanom čokoladom.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA