Rolat s džemom od jagode i slatkom pavlakom

Brzo i slatko posluženje koje će sve oduševiti!

  • 0

- 5 jaja

- 150g šećera

- 120g oštrog brašna

- 1/2 praška za pecivo

- 4 kašike tople vode

- 60 ml ulja

- 3 kašike džema od jagode

- ulupana slatka pavlaka ili čvrst šlag

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izlupajte belanca u čvrst sneg, a poosebno izmešajte žumanca, šećer, vodu i ulje. Izmešajte brašno i prašak za pecivo pa ga dodajte žumancima - i tu smesu umešajte ručno u belanca. Ispajte u pleh obložen papirom za pečenje pa pecite oko 20 minuta.

Evo šta će se dogoditi s vašim telom ako prestanete da jedete hleb

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)

Izvadite gotov rolat i odmah ga, dok je vruć, zarolajte u krpu posutu šećerom. Kada se testo ohladi, odmotajte ga, namažite džem od jagode i šlag ili pavlaku - pa ponovno zamotajte i ohladite.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA