Brzi kolač s višnjama i likerom od višanja
Potrebno je:
- 700 g višanja
- 100 g maslaca
- 125 g šećera
- 3 jajeta
- 80 g brašna
- 70 g gustina
- 1/2 praška za pecivo
- so
- 20 ml likera od višnje
- 1 kašika mleka
Zagrejati rernu na 180C. Obložiti tepsiju masnim papirom. Mikserom penasto umutiti maslac i šećer. Dodavati jedno po jedno jaje i mešati sve dok se šećer ne istopi. Izmešati brašno i gustin sa prašakom za pecivo, dodati malo soli pa kašikom dodavati kremu od jaja. Na kraju dodati liker i hladno mleko. Staviti testo u pleh, rasporediti višnje pa peći 35-40 minuta na 180C. Kada je kolač pečen posuti ga šećerom u prahu.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Paolo Sorentino primio priznanje "Počasno Srce Sarajeva" na 31. Sarajevo Film Festivalu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Љиљана
Посна варијанта би била: уместо маслаца кокосов бутер, уместо јаја да сједини састојке може сос од јабука, и још пар варијанти. Пријатно и уживајте.
Podelite komentar