• 0

Medeno srce sa džemom od kajsija

Ovaj kolač uvek obraduje decu!

  • 0

Sastojci:
- 1 šolja šećera

- 2,5 šolje oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje ulja (može i maslinovo)
- 3 pune kašike džema (od kajsija, jagoda, šipka...)
Čokoladna glazura:
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
Priprema:
Umesto jedne kašike džema može jedna puna kašika meda. Promešati i peći oko pola sata
na 200-220 °C u plehu srednje veličine. Vruće tanko premazati sa 2-3 kašike džema. Kad se dobro ohladi preliti glazurom od 100 gr čokolade za kuvanje i malo putera. Seći na stanglice.
Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi, glatko izmešajte i u vruću smesu postepeno dodajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima