• 0

Srneća leđa – očaravajući desert

Ako nemate odgovarajući kalup za srneća leđa, kolač možete peći i u običnom plehu za torte.

  • 0

Sastojci:
- 70 g maslaca

- 150 g šećera
- 6 jaja
- 100 g čokolade za kuvanje
- 40 g brašna
- 1/4 vrećice praška za pecivo
- 2 kašike prezli
- 0,5 dl ruma
- 150 g oraha
Čokoladna glazura:
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
Priprema:
Prvo u jednu posudu umutite čvrst sneg od belanaca. Potom sneg odlozite u frizider, da se ne bi splasnuo. Maslac, šećer i žumanca penasto umutiti, zatim dodati omekšanu čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i prezle, prethodno namočene u rumu. Na kraju dodajte belance i orahe, pažljivo mešajući drvenom varjačom, tek toliko da se masa sjedini.
Pecite na temperaturi od 180°C, oko 45 min. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom i poslužite sa šlagom.
GLAZURA: vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi, glatko izmešajte i u vruću smesu postepeno dodajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima