• 0

Egzotična poslastica sa makom i orasima

Mak je nepravedno zapostavljen u našim kuhinjama! Zato isprobajte ovaj prelepi desert s makom.

  • 0

Potrebno je:
- 100 g putera

- 100 g meda
- 100 g šećera
- 100 g iseckanih oraha
- 100 g maka
- malo muskat oraščića
- mala čaša voćnog likera
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite puter sa medom i šećerom. Dodajte u njega seckane orahe, mak koji ste poparili sa kašikom vrelog mleka i muskatni oraščić. Sad mešajte i dodajte kap po kap likera. Smesa mora da bude čvrsta. Tada je oblikujte u tanku salamu, pa kad se ohladi u frižideru isecite na kolutove. Svaki kolut uvaljajte u šećer u prahu. Ukus je još bolji uz belo vino.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima