• 0

Egzotična poslastica sa makom i orasima

Mak je nepravedno zapostavljen u našim kuhinjama! Zato isprobajte ovaj prelepi desert s makom.

  • 0

Potrebno je:
- 100 g putera

- 100 g meda
- 100 g šećera
- 100 g iseckanih oraha
- 100 g maka
- malo muskat oraščića
- mala čaša voćnog likera
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite puter sa medom i šećerom. Dodajte u njega seckane orahe, mak koji ste poparili sa kašikom vrelog mleka i muskatni oraščić. Sad mešajte i dodajte kap po kap likera. Smesa mora da bude čvrsta. Tada je oblikujte u tanku salamu, pa kad se ohladi u frižideru isecite na kolutove. Svaki kolut uvaljajte u šećer u prahu. Ukus je još bolji uz belo vino.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima