Proverite zašto će ovaj čokoladni kolač s rumom postati redovan na vašoj trpezi!
Uverite se sami da će vas ovaj kolač sa rumom i vinom osvojiti!
Sastojci:
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica cimeta
- 4 jajeta
- 2 kašike ruma
- 2 kašike kakaoa
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 150 g rendane gorke čokolade
- 50 ml crvenog vina
- 150 g bele čokolade
Priprema:
Penasto umutite puter, šećer, vanilin šećer i cimet. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi, pa sipajte rum. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Umešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i lagano sipajte vino. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup (prečnik 30 cm) i pecite oko jedan sat. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Rastopite belu čokoladu na vodenoj pari, pa prelijte kolač. Pre sečenja sačekajteda se glazura sasvim stegne.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.