≫ 

Slatke makarone - da se setite detinjstva!

Lako se priprema i budi sećanja...

  • 1

Sastojci:

 

- 250 g spiralnih makarona

- 5-6 kašika šećera

- 10 kašika prezli

- cimet, morski oraščić

- anis u prahu, kardamom

 

Priprema:

 

Makarone skuvajte na klasičan način, u puno kipuće vode sa malo soli, bez ulja. Kuvajte ih oko 5-6 minuta, pa sklonite šerpu sa ringle i poklopljeno ostavite da odstoji dok vi pripremite prezle. Ne odlivajte vodu u kojoj su se kuvale, ona služi da se makarone još dodatno „naduju“, i biće vam rastresite i mekane kada ih kasnije budete koristili. U posebnoj šerpici, na malo ulja, propržite prezle na tihoj vatri, neprestano mešajući kako ne bi zagorele, već dobile lagano zlaćanu boju. Pred kraj dodajte i šećera po ukusu, pa sve izmešajte i sklonite šerpicu sa vatre. Odvojite malu količinu za posipanje odozgo.

 

Makarone procedite pa ih pomešajte sa proprženim prezlama. Prezle će upiti svu preostalu tečnost i napraviti fini krckavi omotač pa vam makarone neće biti gnjecave i vodene, zadržaće vlagu i sočnost, a spolja će biti suve. Servirajte ih u malim činijama, a odozgo pospite sa malo prezli koje ste ostavili za dekoraciju. Po želji dodajte odozgo još malo cimeta, prstohvat kardamoma i slično. Poslužite toplo ili hladno, po sopstvenom ukusu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA