Slatke makarone - da se setite detinjstva!
Sastojci:
- 250 g spiralnih makarona
- 5-6 kašika šećera
- 10 kašika prezli
- cimet, morski oraščić
- anis u prahu, kardamom
Priprema:
Makarone skuvajte na klasičan način, u puno kipuće vode sa malo soli, bez ulja. Kuvajte ih oko 5-6 minuta, pa sklonite šerpu sa ringle i poklopljeno ostavite da odstoji dok vi pripremite prezle. Ne odlivajte vodu u kojoj su se kuvale, ona služi da se makarone još dodatno „naduju“, i biće vam rastresite i mekane kada ih kasnije budete koristili. U posebnoj šerpici, na malo ulja, propržite prezle na tihoj vatri, neprestano mešajući kako ne bi zagorele, već dobile lagano zlaćanu boju. Pred kraj dodajte i šećera po ukusu, pa sve izmešajte i sklonite šerpicu sa vatre. Odvojite malu količinu za posipanje odozgo.
Makarone procedite pa ih pomešajte sa proprženim prezlama. Prezle će upiti svu preostalu tečnost i napraviti fini krckavi omotač pa vam makarone neće biti gnjecave i vodene, zadržaće vlagu i sočnost, a spolja će biti suve. Servirajte ih u malim činijama, a odozgo pospite sa malo prezli koje ste ostavili za dekoraciju. Po želji dodajte odozgo još malo cimeta, prstohvat kardamoma i slično. Poslužite toplo ili hladno, po sopstvenom ukusu.
(Telegraf.rs)
Video: Prst se ne vidi pred okom na putu kod Bečeja
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tamara
Making sense Prague kiflice
Podelite komentar