≫ 

Domaće Baunti pločice, kao originalne

Ovo je sjajan način pripreme!

  • 0

Sastojci:

- 60 g šećera

- 350 g kokosovog brašna

- 2 kašike ruma

- 30 g skrobnog brašna

- 50 ml mleka

- 110 g masti

- 120 g maslaca

- 190 g šećera u prahu

- 200 g tamne čokolade

- 4 kašike ulja

- 25 g bele čokolade

- kašičica ulja

- 2-3 kapi soka limuna

Priprema:

Mleko, 60 g šećera, 50 g kokosovog brašna i rum kuvati 4 minuta, pokvasiti skrobno brašno sa 50 ml mleka i umešati u kuvanu smesu pa kuvati još 2 minuta. Umešati 30 g masti i smesu ohladiti. Umutiti maslac i mast, umešati šećer u prahu, ohlađenu smesu i na kraju 300 g kokosovog brašna.

Kalup veličine 20×36 cm obložite prozirnom folijom, izlijte pripravljenu smesu, poravnajte površinu, prekrijte viškom folije i kolač odložite u frižider. Sutradan izvrnuti očvrsnutu smjesu na papir za pečenje, izrezati pločice i ponovno ih staviti 1 sat u frižider.

Glazura:

Otopite nad parom naseckanu čokoladu i ulje, pa sve lagano izmešajte u sjajnu glazuru. Glazuru držite nad toplom vodom da se ne ohladi, izvadite pločoce iz frižidera i svaku umočite u glazuru. Odložite ih na papir za pečenje da glazura očvrsne. Istim postupkom otopite belu glazuru, napunite manju kesicu za zamrzavanje, odsecite joj sasvim malo jedan vrh i istisnite na pločice, pa ih odložite u frižider.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA