Hrskavi kolač sa bundevom i jabukama
Bundeva i jabuka - dve domaće i omiljene voćke, zajedno u kolaču!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 šolje šećera (šolja250 ml)
- 2 kašike kisele pavlake
- 1/2 šolje ulja
- 1,5 šolja pirea od bundeve
- 1 mala kašika vanila eksrakta
- 2,5 šolje brašna
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 1 mala kašika sode bikarbone
- 1/2 male kašike soli
- 2 male kašike cimeta
- 1/2 male kašike đumbira
- 1/2 male kašike muskatnog oraščića
- 3 jabuke iseckane na kocke
Mrvičasti posip:
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 2 kašike brašna
- 1 mala kašika cimeta
- 60 g maslaca
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i vanilu samo tolko da se sjedine. Dodati pavlaku, ulje i pire od bundeve i mutiti dok se ne sjedini. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i začinima i lagano promešati. Na kraju dodati izrezane jabuke i promešati kašikom samo toliko da se sjedini.
Istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju velicine 33 x 22 cm. Za posip pomešati sve navedene sastojke mešajući viljuškom dok se ne dobije mrvičasta masa. Rasporediti po kolaču, pa peći na 175 stepeni sat vremena.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.