≫ 

Hrskavi kolač sa bundevom i jabukama

Bundeva i jabuka - dve domaće i omiljene voćke, zajedno u kolaču!

  • 0

Sastojci:

- 2 jajeta

- 2 šolje šećera (šolja250 ml)

- 2 kašike kisele pavlake

- 1/2 šolje ulja

- 1,5 šolja pirea od bundeve

- 1 mala kašika vanila eksrakta

- 2,5 šolje brašna

- 1 mala kašika praška za pecivo

- 1 mala kašika sode bikarbone

- 1/2 male kašike soli

- 2 male kašike cimeta

- 1/2 male kašike đumbira

- 1/2 male kašike muskatnog oraščića

- 3 jabuke iseckane na kocke

Mrvičasti posip:

- 1 šolja mlevenih oraha

- 1/4 šolje smeđeg šećera

- 2 kašike brašna

- 1 mala kašika cimeta

- 60 g maslaca

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i vanilu samo tolko da se sjedine. Dodati pavlaku, ulje i pire od bundeve i mutiti dok se ne sjedini. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i začinima i lagano promešati. Na kraju dodati izrezane jabuke i promešati kašikom samo toliko da se sjedini.

Istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju velicine 33 x 22 cm. Za posip pomešati sve navedene sastojke mešajući viljuškom dok se ne dobije mrvičasta masa. Rasporediti po kolaču, pa peći na 175 stepeni sat vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA