≫ 

Predivan kolač s makom i čokoladnom glazurom

Zavodljiv miris i ukus...

  • 0

Sastojci:

- 3 kom jaja

- 1,5 čaša šećera

- 1 čaša brašna

- 1 čaša ulja

- 2 čaše jogurta

- 1 čaša griza

- 2 čaše mlevenog maka

- 1 kom pomorandže (rendana korica)

- 1 kašičica cimeta

- 2 kesice vanilin šećera

- 1 kesica praška za pecivo

- 2 kom rendanih jabuka

- 3 - 4 kašike džema od pomorandži ili kajsija

Glazura:

- 200 g čokolade

- 50 g maslaca

Priprema:

Sve sastojke umutiti mikserom i ispeći. Vruć kolač premazati džemom od pomorandži ili kajsija. Ukoliko je džem gust, dodati kašiku vruće vode. Kada se kolač ohladi, preliti ga glazurom od čokolade, pa kada se dovoljno ohladi poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA