≫ 

Pavlova torta sa ananasom i jagodama

Za prave sladokusce!

  • 4

Sastojci:

Za koru:

- 5 belanaca

- 1 vanilin šećer

- 250 g šećera u prahu

- 4 kašičice gustina

- 1 kašičica limunovog soka

Za fil:

- 400 ml slatke pavlake

- 1 šlag fiks

- 3 kašike šećera u prahu

- 1 kašika voćnog likera

- 1 mango

- 2 kivija

- 3 koluta ananasa

- 200 g jagoda

Priprema:

Kora:

Belanca umutite u čvrst sneg, postepeno dodajte vanilin šećer i šećer u prahu uz mešanje i na kraju gustin pomešan s malo šećera i limunovog soka. Pripremljenu smesu izručite na tepsiju obloženu papirom za pečenje, koji ste prethodno nauljili i formirajte krug (prečnik 22 cm). Pecite u rerni zagrejanoj na 120°C oko 90 minuta. Pečenu koru ostavite da se ohladi u rerni. Spolja mora biti hrskava, a iznutra svetle boje. Koru

premažite šlagom i po njoj rasporedite narezano voće. Pre posluživanja neka malo odstoji u frižideru.

Za fil:

Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šlag fiks, šećer u prahu i voćni liker. Voće narežite na manje komade, a deo jagoda možete usitniti u kašu i preliti preko voća (da bude sočnije). Ohlađenu tortu isecite i poslužite uz neki napitak ili glavno jelo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA