0

Francuski tart s jabukama i kajsijama

Zna se da je Francuska kolevka najlepših poslastica!

Francuska tart pita sa jabukamaX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

Testo:

- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 2 žumanca
- 2 kašičice šećera
- prstohvat soli
- malo mleka

Fil:

- 90 g maslaca
- 4 jabuke veće ( 900 g )
- 3 kašike vode
- 7 kašičica pekmeza od kajsija
- 125 g šećera
- korica jednog lmuna
- 2-3 jabuke
- sok jednog limuna

Priprema:

Testo:

Maslac narežite na sitne komade, dodajte brašno i trljajte dok se ne naprave mrvice. Dodajte žumanca, šećer i so i mesite, po potrbi dodajte malo mleka. Kada zamesite testo, oblikujte ga u kuglu , umotajte plastičnom folijom i stavite u frižider na pola sata - sat. Otopite maslac, jabuke oljuštite, očistite i narežite na četvrtine. Stavite u maslac jabuke i vodu. Prekrijte i kuvajte dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta. Ocedite ih iz maslaca i stavite u drugi lončić, propasirajte štapnim mikserom, dodajte pekmez, šećer, koricu limuna i malo limunovog soka. Kuvajte na jakoj vatri 15 minuta dok se ne zgusne, pa ga ohladite.

Testo razvijte i stavite u kalup koji ste prethodno namazali maslacem. Nabodite ga viljuškom, prekrijte papirom za pečenje i stavite pirinač ili pasulj na testo. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite ga i ohladite. Jabuke oljuštite, i narežite na tanke kriškice, što tanje. Rasporedite fil po testu i poređajte jabuke po njemu. Pospite smeđim šećerom, po želji cimetom i pokapljite limunovim sokom. Pecite 30-35 minuta na 180 stepeni. Zagrejte pekmez i premažite jabuke. Poslužite toplo ili hladno, možete uz slatku pavlaku, sladoled ili ovako samu.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Brašno, Jabuke, korica limuna, maslac, Mleko, pekmez od kajsija, šećer, so, sok limuna, Tart, žumanca

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Bombice od čokolade i crvenog vina su neprevaziđena poslastica, a jednostavno se prave

Elvis Prisli je najviše na svetu voleo baš ovu poslasticu

Zasladite se tompusima sa medom i cimetom

Dansko pecivo sa krem sirom koje se prosto topi u vašim ustima (VIDEO)

Dezert koji se ne peče: Čiz kejk sa višnjama je pravi slatkiš za Dan zaljubljenih

Karamelizovani pirinač za sve ljubitelje sutlijaša

Ukusna torta uvek počinje upravo od kore: Laki recept za univerzalnu koru za torte

Brzi i sočni domaći čupavci sa čokoladom i kokosom

Krofne iz rerne: Najukusnije krofne koje ste ikada probali, a spremne su za tili čas

Spremite čokoladni kolač u šolji za samo jedan minut (VIDEO)

Voćno moćno uživanje: Pita sa breskvama kojoj se ne može odoleti

Meksička topla čokolada na srpski način

Penasta čokoladna torta za sladak i maštovit dan (RECEPT)

Najslađa pita od jabuka koju ćete ikada napraviti (RECEPT)

3 pudinga sa čija semenom: Ulepšajte sebi dan izvrsnim i zdravim dezertom

Kolač od banane koji idealno ide uz kafu (VIDEO) (RECEPT)

Mediteranski čokoladni kolačići će vam ulepšati svaki hladan dan (VIDEO)

Napravite domaći mančmelou koji je garantovano bolji od kupovnog

Probajte keks sa bademom i karamelom koji se pravi za svega 20 minuta (VIDEO)

Domaći puding od banana je spas za svaku mamu kada treba brzo stvoriti nešto slatko (RECEPT)

Povratak u detinjstvo: Posno medeno srce je najjednostavniji i najukusniji kolač za hladne zimske dane

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima