Ukusna voćna štrudla sa orasima
Biskvit, kajsije, pomorandže i cimet - divna kombinacija ukusa!
Sastojci za 12 osoba:
- 2o0 g maslaca za kolače
- 2o0 g šećera
- 1 jaje
- 2 žumanca
- 5o0 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- limunova i pomorandžina kora
Fil:
- marmelada od kajsija i pomorandže
- 2 dl seckanih oraha
- 3-4 kašike suvog grožđa
- pola kašičice cimeta
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Maslac i šećer penasto umutite, dodajte jedno jaje i dva žumanca, pomešajte sve ostale sastojke i umesite mekano testo. Testo podelite na tri loptice i ostavite u frižideru 30 minuta. Rashlađeno testo razvijte tanko (najbolje na foliji), premažite mrmeladom i pospite sa svim ostalim sastojcima. Urolajte i položite na namašćen pleh.
Štrudlu pecite na temperaturi od 175°C, dok lagano ne porumeni, ohlađno pospite sitnim šećerom ili ukrasite čokoladom, hladno isecite na kriške.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.