≫ 

Divan kolač sa trešnjama i svežim sirom

Desert za pamćenje, idealan za letnje večeri...

  • 0

Sastojci za 12 osoba:

Testo:

- 3 jaja

- prstohvat soli

- 150 g šećera

- 1 vanilin šećer

- limunova korica

- 150 g maslaca

- 150 g svežeg sira

- 1 dl jogurta

- 300 g glatkog brašna

- 1/2 vrećice praška za pecivo

Fil:

- 400 g trešanja

- 100 g svežeg sira

- 2 dl kisele pavlake

- 1 jaje

- 2 kašike skrobnog brašna

- 100 g šećera

Priprema:

Trešnje operite, osušite i izvadite im koštice, pa izrendajte koricu jednog limuna. Maslac izvadite iz frižidera na sobnu temperaturu da omekša. Nožem ga iskidajte na komadiće. Brašno pomešajte s praškom za pecivo. Umutite penasto cela jaja sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte limunovu koricu i iskidani maslac, pa sve mikserom penasto umutite. Pomešajte svež sir i jogurt, te naizmenično s brašnom dodajte smesi. Smesa će biti prilično gusta. Ostavite je da odmori 15-tak minuta. Kalup prečnika 28 cm dobro namažite masnoćom, a rernu ugrejte na 200°C. Dve trećine smese ravnomerno rasporedite u kalup, pa pecite 15 minuta.

Za fil dobro umutite svež sir s pavlakom, jajetom, šećerom i skrobnim brašnom. Izvadite testo iz rerne i na njega rasporedite trešnje tako da ostavite slobodan rub. Prelijte smesom od sira i pavlake preko cele površine, pa malom kašičicom po rubu rasporedite ostatak testa poput jastučića. Sve stavite da se peče još 30 minuta na temperaturi 175-180°C. Pečeni kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA