Osvežavajući sladoled sa orasima i voćem
Poslastica izuzetno bogatog ukusa...
Sastojci:
Grilijaš:
- 100 g kristal šećera
- 100 g jezgra oraha
Masa za sladoled:
- 4ja
- 4 kašike šećera
- 500 ml slatke pavlake
- prstohvat soli
Priprema:
Istopite šećer sa malo vode na jakoj vatri, pa dodati orahe uz povremeno mešanje. Kad celokupna masa dobije zlatnu boju karamela izručiti je na pek-papir ili foliju u tankom sloju. Pošto se ohladi grlijaš, samleti ga ili usitniti u avanu. Umutiti žumanca sa šećerom, a posebno umutiti slatku pavlaku. Na kraju umutiti belanca sa prstohvatom soli. Zatim u umućenu slatku pavlaku dodati žumanca, pa usitnjeni grilijaš i na kraju umućena belanca.
Sladoled izliti u kulup i hladiti najmanje 2 sata u zamrzivaču. Sladoled je podjednako dobar, ako se umesto oraha upotrebi lešnik, badem ili sl.
Poslužiti uz prilog od svežeg voća, po vašem izboru.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.