0

Tart sa kompotom od mešanog voća

Ako ne možete da se odlučite od kog voća da napravite tart - vi uzmite miks voća!

voćni tart
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za 8 osoba:

Za testo:

- 200 g brašna
- 70 g šećera
- 2 žumanca
- korica od 1/2 limuna

Za krem:

-6 dl meka
- 6 žumanaca
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- 10 g maslaca
- 2 vanilin šećer burbon
- kompot mešanog voća
- listići želatina

Priprema:

Testo:

Prosejati brašno, pa pomešati sa šećerom i rendanom koricom limuna. Prosuti brašno na radnu površinu pa u sredinu dodati omekšani maslac i kratko promešati testo. Zatim dodati žumance i o,25 dl vode. Zatim nekoliko minuta mešati testo dok se delimično ne ujednači.

Za krem:

Sipati meko u lonac, dodati vanilin šećer burbon i staviti da provri. Odvojeno izmešati žumance sa šećerom dok smesa ne postane penasta i svetla. Zatim dodati brašno i promešati. Nakon toga polako i stalno mešajuči  u tu smesu ulivati vrelo mleko, sve prebaciti u lonac pa ga staviti na laganu vatru i paziti da ne provri, neprestano mešajuči dok se ne zgusne krem, skloniti sa vatre, ohladiti, i u hladni krem dodati maslac.

Voće izvaditi i ocediti, složiti ga na krem, a tečnost od kompota zamutiti sa želatinom. Testo se peče 15 min na 180 stepeni pokriveno sa pek papirom i pasuljem ili leblebijom. Nakon 15 min sklonimo papir i leblebije ili pasulj i pečemo još 10 minuta. Kad se testo ohladi namažemo sa kremom, slažemo voće iz kompota i sve zajedno zalijemo želatinom.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Brašno, kompot, limun, šećer, Tart, venila, Voće, želatin

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Bombice od čokolade i crvenog vina su neprevaziđena poslastica, a jednostavno se prave

Elvis Prisli je najviše na svetu voleo baš ovu poslasticu

Zasladite se tompusima sa medom i cimetom

Dansko pecivo sa krem sirom koje se prosto topi u vašim ustima (VIDEO)

Dezert koji se ne peče: Čiz kejk sa višnjama je pravi slatkiš za Dan zaljubljenih

Karamelizovani pirinač za sve ljubitelje sutlijaša

Ukusna torta uvek počinje upravo od kore: Laki recept za univerzalnu koru za torte

Brzi i sočni domaći čupavci sa čokoladom i kokosom

Krofne iz rerne: Najukusnije krofne koje ste ikada probali, a spremne su za tili čas

Spremite čokoladni kolač u šolji za samo jedan minut (VIDEO)

Voćno moćno uživanje: Pita sa breskvama kojoj se ne može odoleti

Meksička topla čokolada na srpski način

Penasta čokoladna torta za sladak i maštovit dan (RECEPT)

Najslađa pita od jabuka koju ćete ikada napraviti (RECEPT)

3 pudinga sa čija semenom: Ulepšajte sebi dan izvrsnim i zdravim dezertom

Kolač od banane koji idealno ide uz kafu (VIDEO) (RECEPT)

Mediteranski čokoladni kolačići će vam ulepšati svaki hladan dan (VIDEO)

Napravite domaći mančmelou koji je garantovano bolji od kupovnog

Probajte keks sa bademom i karamelom koji se pravi za svega 20 minuta (VIDEO)

Domaći puding od banana je spas za svaku mamu kada treba brzo stvoriti nešto slatko (RECEPT)

Povratak u detinjstvo: Posno medeno srce je najjednostavniji i najukusniji kolač za hladne zimske dane

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima