≫ 

Preslatki, šareni i moderni: makaronsi

Obradujte ukućane najpopularnijim desertom!

  • 0

Sastojci:

- 4 belanca

- 240 g šećera u prahu

- 2 kašičice gorkog kakaa

- 100 g mlevenih badema

- 100 g šećera

Fil:

- 100 ml slatke pavlake

- 200 g čokolade

Priprema:

Prvo odeliti  belanca od žumanaca i ostavite najmanje 5 sati, a najviše 8 sati na sobnoj temperaturi.  Belanca umutiti mikserom. Čim malo zapene, dodajte šećer u tri navrata. Znači dodajte, pa umutite pa opet dodajte i tako tri puta, dok belance ne postane čvrsto. Bademe samo što bolje sameljite, a sve sastojke koje dodajete  prosejte, da posle nemaju grudvice.

Prvo dodajte šećer u prahu, pa onda  prosejane bademe i na kraju kakao. Sve to lepo promešajte lagano da ne bi izašao vazduh iz belanaca. Stavite u kesicu, te odstranite malo vrh i sipajte u silikonske kalupe ili na pek papir. Sipajte na razmak jer tokom pečenja narastu, pa da se ne bi se zalepile. Ostavite nek se suše sat i po. Znaćete da su spremne za pečenje kada dodirnete makarons, a ne ostane vam ništa na ruci.

Dok vam se suše makaronsi, vi uključite rernu na 150 stepeni da se greje i odmah pecite. Pecite 15 minuta, a znaćete da su gotovi kada hi dodirnete, oni su tvrdi. Potom lepite sa kremom.

Krem:

Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa dodajte čokoladu iseckanu na sitne kocice. Mešajte pavlaku dok vam se otopi čokoada, a kad se ohladi i malo stegne filujte makaronse i spajajte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA