• 0

Francuski krckavi keksići s puterom

Budite jakog karaktera i ostavite ove keksiće dan-dva, jer će postati još ukusniji!

  • 0

Sastojci:

- 6 žumanaca

- 1 kašika mleka
- 250 g brašna
 175 g šećera
- 200 g omekšalog maslaca

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C. Umutiti žumanca s kašikom mleka i ostaviti na strani.

U veću posudu staviti brašno, napraviti rupu u sredini i u nju dodati žumanca, šećer i maslac. Prstima mešati dok smesa ne postane glatka i kremasta. Polako dodavati brašno s rubova dok se ne napravi glatko i blago lepljivo testo.

Pobrašnjenim rukama razvući testo do debljine 6-7 mm, pa uz pomoć kalupa ili čaše izrezati okruglaste oblike. Poslagati ih na papir za pečenje premazan s malo maslaca i peći 15 min, dok ne dobiju zlatkastu boju.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima