0

Kolač s bademima

Zanimljiv kolač sa jabukom i rumom, idealan za porodična okupljanja...

kolac s bademima
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci

Za testo:

- 300 g brašna
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 200 g maslaca

Za fil i dekoraciju:

- 50 g kandiranih višanja
- aroma ruma
- 1,5 kg jabuka
- 50 g šećera
- 1 ½ kašičice cimeta
- 100 g listića badema
- 100 ml šlaga

Priprema:

Izmešajte sve sastojke za testo i napravite loptu, pa je držite u frižideru oko 60 minuta. Iseckajte za to vreme kandirana voće na manje komade.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i razvijte testo na radnoj površini posutoj brašnom.  Razvjte koru u kalup, kao da pečete tart, podignite ivice kolača oko 2.5 cm a dno izbodite viljuškom.

Jabuke oljuštite, očistite i isecite na kocke, pa ih pomešajte sa kandiranim voćem, aromom ruma, šećerom i cimetom. Rasporedite po testu i pecite oko 40 minuta.

Izvadite kolač, pospite listićima badema i neka se ohladi. Ukrasite šlagom pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Badem, jaja, kandirano voće, maslac, Rum

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>