• 0

Posni čokoladni mafini s bademom i pomorandžom

Osvežavajuči i čokoladni ukus, idealan za prazničnu posnu trpezu...

  • 0

Sastojci:

- 200 g posne čokolade

- 100 g badema
- 50 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g griza
- prasak za pecivo
- 200 ml bademovog mleka
- 150 ml soka od pomorandže
- 50 ml ulja

Priprema:

Sameljite badema i krupno izrendajte pola ohlađene čokolade. Prašak za pecivo umešajte u brašno, pa dodajte u to šećer i griz. Umešajte bademe i čokoladu. Zamesite testo sa 150 ml mleka i sokom, pa masu podelite u kalup za mafine (12 otvora, klasičan pleh za mafine).

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za glazuru, istopite preostalih 100 g čokolade sa 100 ml mleka, pa svaki mafin naopačke uronite u mešavinu da se natope. Služite prohlađene.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima