• 0

Štrudla s jabukama i suvim grožđem

Za sve ljubitelje jabuka, koji poste - evo dobre ideje za novogodišnju trpezu!

  • 0

Sastojci:

- 400 g brasna

- 20 g svezeg kvasca
- 50 g secera
- 30 g omekšalog kokosovog ulja
- 20 g ulja
- prstohvat soli
- narendana korica od limuna
- 250 ml mlake vode

Za fil:
- 4 rendane jabuke (ocediti)
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
- još malo ulja za premazivanje

Priprema:

Zamesite testo od popisanih namirnica i ostavite pokriveno da naraste. Zatim ga premesite i podelite na dva dela. Oklagijom razvucite pravougaonik debljine oko 1 cm, koji je dugačak koliko i pleh. Pleh obložite papirom za pečenje.

Nafilujte svaki prvougaonik jabukama, pospite suvim grožđem i cimetom, pa urolajte. Neka u plehu odstoji još oko pola sata i onda svaki rolat premažite s malo ulja i pecite oko pola sata na 190 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima