• 0

Štrudla s jabukama i suvim grožđem

Za sve ljubitelje jabuka, koji poste - evo dobre ideje za novogodišnju trpezu!

  • 0

Sastojci:

- 400 g brasna

- 20 g svezeg kvasca
- 50 g secera
- 30 g omekšalog kokosovog ulja
- 20 g ulja
- prstohvat soli
- narendana korica od limuna
- 250 ml mlake vode

Za fil:
- 4 rendane jabuke (ocediti)
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
- još malo ulja za premazivanje

Priprema:

Zamesite testo od popisanih namirnica i ostavite pokriveno da naraste. Zatim ga premesite i podelite na dva dela. Oklagijom razvucite pravougaonik debljine oko 1 cm, koji je dugačak koliko i pleh. Pleh obložite papirom za pečenje.

Nafilujte svaki prvougaonik jabukama, pospite suvim grožđem i cimetom, pa urolajte. Neka u plehu odstoji još oko pola sata i onda svaki rolat premažite s malo ulja i pecite oko pola sata na 190 stepeni.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima