Klasika u tanjiru: štrudla sa orasima i jabukama
Sastojci za testo:
- 350 g brašna
- 200 g maslaca
- 2 žumanceta
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- sok i rendana kora od limuna
- 1 dl kisele pavlake
Za fil:
- 2 belanca
- 150-200 g šećera
- 1 kašika kakaa
- 250 g mlevenih oraha
- 2 seckane jabuke
- kašika ulja ili maslaca
Za premaz:
- 1 žumance
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji 30 minuta na hadnom mestu. Propiržite seckane jabuke na malo ulja/maslaca i par kašika vode, dok ne omekšaju a voda ispari i neka se prohlade.
Za fil, umutiti čvrsto penu od belanaca, postepeno dodajući šećer i mutiti dalje dok se ne dobije sjajana i gusta masa. Umešati kakao i grubo mlevene orahe pa dodati jabukeđe. Testo istanjiti na debljinu od 2-3 mm pa podeliti na dva pravougaonika.
Premazati ih sa pripremljenim filom, zatim ih urolati da se dobiju dve štrudle. Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobije zlatno žutu boju. Po želji gotove štrudle posuti šećerom u prahu.
(Telegraf.rs)
Video: "Trebalo je ranije da kaže" Dinča otkrio što nije došao na koncert Baneta Mojićevića
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mile
Bravo bravo ovo trebamo forsirati a ne druge stvari iz samoposluga 👍👍👍
Podelite komentar