• 0

Pecivo od lisnatog testa, jabuka, limuna i oraha

Najbolji deserti su oni koji se brzo prave, a imaju svima omiljene namirnice...

  • 0

Sastojci:

- 1 pakovanje lisnatog testa

- 2 jabuke
- 1/2 limuna
- 2 kesice šećera u prahu
- 20 g maslaca
- malo cimeta
- nekoliko kašika mlevenih oraha
- malo maslaca za kalupčiće

Priprema:

Pripremite male kalupe za tart i premažite ih maslacem. Iscedite sok od pola limuna. Operite jabuke, oljuštite i isecite na tanke kriške. Pospite sok od limuna po jabukama, dodajte šećer u prahu i cimet. Otopite maslac , pospite preko jabuka i sve dobro promešajte. Ostavite po strani da jabuke upiju sve te mirise.

U medjuvremenu uzmite lisnato testo i izrežite krugove ili pravougaonike, prema obliku kalupa koji imate, pa ih složite unutra. Uzmite viljušku i izbockajte testo. Uključite rernu na 200°C. Punite kalupčiće jabukama i pospite malo mlevenim orasima. Pecite u rerni 15-20 minuta na 180°C. Kad su gotovi možete posuti šećer u prahu ili poprskati malo medom odozgo. Jako su ukusni još dok su vrući.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima