≫ 

Ukusne korpice s višnjama

Iskoristite ideju da ove korpice pripremite s nekim drugim filom od vašeg omiljenog sezonskog voća!

  • 0

Sastojci:

Testo:

- 2 šolje brašna

- 250 g maslaca

- 1 kašičica soli

- 2 kašike kristal šećera

- malo (po potrebi) hladne vode

Krem:

- 300 g smrznutih (ili još svežih) višanja

- 300 g kristal šećera

- 150 g vode

- 2 kašike pudinga od crvenog voća

- malo vode (za puding)

Priprema:

Pripremiti mrvičasto testo, pomešati suve sastojke, zatim im dodati maslac naseckan na listiće i mikserom umutiti “mrvičasto testo”. Da bi se dobilo kompaktno (ali ne meko) testo, dodati po potrebi malo hladne vode. Testo formirati u kuglu, staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti u frižideru minimum 1 h. Kad je testo odstojalo u frižideru, pripremiti kalup za mini mafine, obložiti ga alu folijom. U svaki kalup formirati tanke korpice, malo ih po dnu izbockati sa viljuškom i u svaku staviti parčence alu folije u koje ste umotali nekoliko zrna pasulja (ovo je samo pomoćno sredstvo).

Peći korpice u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni, 10-tak minuta, pa izvaditi smotuljke pasulja. Peći još 10 minuta dok ne porumene.

Odmrznuti višnje. Pomešati šećer i vodu i staviti na najaču vatru da se špinuje, pa kad provri smanjiti temperaturu i ubaciti odmrznute višnje, kuvati još 10-tak minuta na manjoj temperaturi, da se formira lagani sirup. Nakon toga izvaditi višnje iz sirupa i nastaviti kuvanje. Pomešati 2 kašike pudinga od crvenog voća (bilo koje) sa malo vode, da postane kašasto, u sirup koji vri sipati ovu smesu i nastaviti sa kuvanjem uz stalno mešanje, i pažnju da ne zagori.

Kuvati dok se ne zgusne, ne tako jako kao za puding sa mlekom, nešto blaže. Korpice izvaditi iz folije i poređati na tacnu. Kašičicom ih puniti toplim filom i na vrh stavljati po jednu ili više višanja (od ranije izvađenu iz sirupa). Posle hlađenja poslužiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA