Ukusne korpice s višnjama
Iskoristite ideju da ove korpice pripremite s nekim drugim filom od vašeg omiljenog sezonskog voća!
Sastojci:
Testo:
- 2 šolje brašna
- 250 g maslaca
- 1 kašičica soli
- 2 kašike kristal šećera
- malo (po potrebi) hladne vode
Krem:
- 300 g smrznutih (ili još svežih) višanja
- 300 g kristal šećera
- 150 g vode
- 2 kašike pudinga od crvenog voća
- malo vode (za puding)
Priprema:
Pripremiti mrvičasto testo, pomešati suve sastojke, zatim im dodati maslac naseckan na listiće i mikserom umutiti “mrvičasto testo”. Da bi se dobilo kompaktno (ali ne meko) testo, dodati po potrebi malo hladne vode. Testo formirati u kuglu, staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti u frižideru minimum 1 h. Kad je testo odstojalo u frižideru, pripremiti kalup za mini mafine, obložiti ga alu folijom. U svaki kalup formirati tanke korpice, malo ih po dnu izbockati sa viljuškom i u svaku staviti parčence alu folije u koje ste umotali nekoliko zrna pasulja (ovo je samo pomoćno sredstvo).
Peći korpice u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni, 10-tak minuta, pa izvaditi smotuljke pasulja. Peći još 10 minuta dok ne porumene.
Odmrznuti višnje. Pomešati šećer i vodu i staviti na najaču vatru da se špinuje, pa kad provri smanjiti temperaturu i ubaciti odmrznute višnje, kuvati još 10-tak minuta na manjoj temperaturi, da se formira lagani sirup. Nakon toga izvaditi višnje iz sirupa i nastaviti kuvanje. Pomešati 2 kašike pudinga od crvenog voća (bilo koje) sa malo vode, da postane kašasto, u sirup koji vri sipati ovu smesu i nastaviti sa kuvanjem uz stalno mešanje, i pažnju da ne zagori.
Kuvati dok se ne zgusne, ne tako jako kao za puding sa mlekom, nešto blaže. Korpice izvaditi iz folije i poređati na tacnu. Kašičicom ih puniti toplim filom i na vrh stavljati po jednu ili više višanja (od ranije izvađenu iz sirupa). Posle hlađenja poslužiti.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.