≫ 

Klasične profiterole s vanilom i čokoladom

Ne morate u poslastičaru da okusite ovaj kremasti i čokoladni desert!

  • 0

Sastojci:

Za testo:

- 80 g maslaca

- 180 g brašna

- malo soli

- 4 jaja

- 250 ml vode

- Krem:

- 1 puding od vanile

- 50 g šećera

- 250 ml mleka

- 200 ml tečnog šlaga

Priprema:

Prvo kuvamo krem. Mleko i šećer kuvamo, a posebno odvojimo malo mleka i pomešamo sa pudingom. Kada  mleko proključa dodati puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Tečni šlag umutiti mikserom. Zatim tako umućen sastaviti sa hladnim pudingom. Sve dobro izmešati. Staviti vodu, so i maslac da proključa. Kada proključa dodati brašno i kuvati dok se ne stvrdne. Kada se smesa malo ohladi dodati jaja i pomešati.

Dobijenu smesu staviti u kuhinjski špric i na papir za pečenje istiskivati loptice veličine većeg oraha. Pecite u rerni oko 20 minuta na 180° C. Kada se ispeku ostaviti ih da se ohlade. Hladne loptice puniti kremom, koji ste predhodno napunili u kuhinjski špric. Gotove profiterole možete preliti topljenom čokoladom ili posuti šećerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA