≫ 

Ne propustite da probate zanimljiv čokoladni parfe sa likerom od pomorandže!

Ovaj profinjeni desert je nešto u čemu biste mogli da uživate tokom vikenda...

  • 0

Sastojci:

Za testo:

- 2 jaja

- 30 g šećera

- 2 kašike tople vode

- 30 g oštrog brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 10 g kakaa u prahu

Za krem:

- 600 ml mleka

- 1 parfe krema čokolada

- 100 g čokolade sa 70% kakaa

- 2 kašike likera od pomorandže

Za glazuru:

- 20 g maslaca

- 100 g čokolade

Priprema:

Jaja i šećer mešajte mikserom, dodajte toplu vodu, brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom te lagano izmešajte. Smesu izlijte u kalup za torte prečnika 22 cm, obložen pek papirom, i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Pečenoj kori skinite papir i vratite u kalup. Prokuvano hladno mleko sipajte u visoku posudu, dodajte sadržaj kesice parfe krema, pa mešajte mikserom, najvećom brzinom, cetiri minuta. Na kraju umešajte rastopljenu čokoladu i liker.

Pripremljeni krem izlijte na koru u kalupu i dobro ohladite. Od pek papira izrežite trake dužine obima kalupa i širine u visini torte. Maslac rastopite, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete gladak krem. Mešajuci, malo ohladite i prelijte po papiru. Kad se čokolada ohladi, njome omotajte tortu tako da je prilepite uz tortu i onda skinite papirnatu traku. Čokoladni parfe možete poslužiti uz sezonsko voće (jagode, višnje, borovnice).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA