≫ 

Izuzetno ukusan i mirisan tart od bundeve

Kako već možemo da pronađemo bundevu u radnjama, a ima i smrznute - podsetimo se jesenjih ukusa!

  • 0

Sastojci:

Testo:

- 250 g brašna

- 125 g maslaca

- 70 g šećera u prahu

- 1 jaje žumance

- 5 dl vode ili mleka

- malo soli

Iseći maslac na sitnije komadiće ubacivati ga u brašno i praviti peščanu masu , dodavati vodu, zumance, so, pa kada je sve dobro izmešano, napraviti oblik lopte i ostaviti da odstoji.

Fil:

- 500 g bundeve

- 250 g rikote

- 1 kašičica cimeta

- 1 sok od pomorandze

- 3 jaja

- 100 šećera

Priprema:

Zagejati rernu na 180 C°. Isjeći bundevu na komade i skuvati je. Kada je bundeva skuvana, dodati je smesi u koju ste umešali sve ostale sastojke. Kada je masa postala izjednačena preliti je preko već razvijenog i oblikovanog  testa. Pet minuta pred kraj pečenja,  posuti listićima badema. Može se posluziti  mlak, kao i hladan .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA