0

Izuzetno ukusan i mirisan tart od bundeve

Kako već možemo da pronađemo bundevu u radnjama, a ima i smrznute - podsetimo se jesenjih ukusa!

tart
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

Testo:

- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 70 g šećera u prahu
- 1 jaje žumance
- 5 dl vode ili mleka
- malo soli

Iseći maslac na sitnije komadiće ubacivati ga u brašno i praviti peščanu masu , dodavati vodu, zumance, so, pa kada je sve dobro izmešano, napraviti oblik lopte i ostaviti da odstoji.

Fil:

- 500 g bundeve
- 250 g rikote
- 1 kašičica cimeta
- 1 sok od pomorandze
- 3 jaja
- 100 šećera

Priprema:

Zagejati rernu na 180 C°. Isjeći bundevu na komade i skuvati je. Kada je bundeva skuvana, dodati je smesi u koju ste umešali sve ostale sastojke. Kada je masa postala izjednačena preliti je preko već razvijenog i oblikovanog  testa. Pet minuta pred kraj pečenja,  posuti listićima badema. Može se posluziti  mlak, kao i hladan .

(Telegraf.rs)

Tagovi: Brašno, Bundeva, jaja, rikota sir

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>