≫ 

Engleski skonsi sa brusnicama

Ovo pecivo, poreklom iz engleske, jedan je od omiljenih spacijaliteta...

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 200 g brašna

- 1,5 kašičica praška za pecivo

- 2,5 kašičice šećera

- 0,5 kašičica soli

- 60 g dobro ohlađenog maslaca

- 50 g sitno seckanih suvih brusnica

- 1,5 dl mleka

- 1 žumance

- 1 kašika mleka za premazivanje

Priprema:

Sjediniti brašno, prašak za pecivo, šećer i so, dodati dobro ohladjeni maslac isečen na kockice i mešati dok komadići maslaca ne postanu sitni poput mrvica hleba. Suvo voće dodati masi sa maslacem i malo promešajte. Zatim dodajte mleko i mešajte dok grudvice od brašna ne nestanu. Izvadite testo na brašnjavu površinu i kratko premesite (tri do četiri puta). Razvucite testo na 2-3 cm debljine i vadite modlom za kolače.

Ređati kolače na pleh obložen papirom za pečenje. Pre pečenja premazati ih žumancem pomešanim sa malo mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C, 13 do 15 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Iseći na pola i služiti sa slatkom pavlakom i džemom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA