≫ 

Francuska piletina sa krompirom i začinom

Isprobajte i ovaj način pripreme piletine!

  • 0

Sastojci za 6 osoba:

- 2 polovine pileta (ili belo meso)

- kesa pomfrita

- 1 dl ulja

- 2 kašičica soli

- 2 kašičica crvene slatke paprike u prahu

- 2 kašičica kurkume

- 1 kašičica belog luka u prahu

- 1 kašičica začina

- 4 kašika parmezana

Priprema:

Pomešati ulje sa svim začinima, (so, paprika, kurkuma, beli luk, parmezan) i mešavinom začina. Rernu upaliti na 200 stepeni. Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati dobijenom mešavinom.

Peci oko 70-80 minuta, dok se piletina lepo ne zapeče. Ispržite pomfrit ili ga ispecite u rerni u masti i začinima od piletine, pa servirajte uz salatu po izboru.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA