0

Matcha Latte - najukusnija zamena za kafu, od koje se čak i mršavi! (VIDEO)

Matcha (mača) čaj već duže vreme možete nabaviti u Srbiji, pa naučite kako da spremite izuzetno zdrav napitak za dobro jutro!

Matcha čaj je napitak pun atioksidanasa i u Japanu postoji vrlo precizna ceremonija čaja na kojoj se ispija mača. Radi se o najfnijem, specijalno proizvedenom zelenom čaju koji se melje u fin puder i priprema s toplom vodom.

Zeleni čaj sadrži kofein, a dokazano je da kofein na kratak rok potpomaže sagorevanje masti. Dakle, ne morate dan da započnete kafom, kako biste uneli kofein, razbudili se i učinili nešto za svoju liniju!

Što se drugih sastojaka tiče, u oaj napitak svakako idu začini - a najzdraviji Matcha Latte se pravi s kokosovim mlekom. Kokos, kokosovo ulje i mleko imaju masne kiseline kratkih lanaca koje se brzo vare i efikasne su u borbi protiv virusa i bakterija. I ne samo to - već mogu da vas, neko vreme, drže sitim. Priznaćete da kafa ovo ne može...

Isprobajte i javite ustiske!

Ako želite da vidite recept za vaše omiljeno jelo, pišite nam šta da spremimo - u komentarima ili na mail gastro@telegraf.rs  

Ostanite uz Telegraf Kuhinju, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu i tamo imamo svašta nešto lepo za vas.

Pratite Telegraf kuhinju na našem YT kanalu!  Uskoro vas očekukuju novi nezaboravni i ukusni recepti!

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: Cimet, Kofein, Kokosovo mleko, matcha

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima