Facebook će vam pomoći da promenite pol. Evo i kako

Mark Cukerberg je veoma zainteresovan za virtuelnu realnost koju pruža ovaj gedžet, jer smatra da je upravo ona naslednik mobilnih telefona, barem za korisnike društvenih mreža

  • 2

Društvena mreža Facebook juče je objavila da će prisvojiti još jednu kompaniju. U pitanju je projekat virtuelne stvarnosti, Oculus Rift, koji je počeo kao projekat na Kickstarter-u, a sada će Facebook za njega platiti dve milijarde dolara. Plan je da zajedničkim snagama naprave revoluciju na ovom polju.

Kada dogovor bude zvanično sklopljen, Facebook će ovu sumu isplatiti što u kešu, što u akcijama. Oculus Rift je još uvek u fazi razvoja, ali je već naišao na veliko odobravanje igrača. Do sada je poručeno preko 75.000 komada prototipa ovog uređaja.

Facebook je zainteresovan za virtuelnu realnost, jer njegov osnivač Mark Cukerberg smatra da je upravo ona naslednik mobilnih telefona, barem za korisnike društvenih mreža.

- Nakon video igrica, Oculus Rift postaće platforma koja će ponuditi mnogo više. Zamislite da sedite kod kuće a imate osećaj kao da ste u školi na času ili idete u virutelnu prodavnicu u kojoj možete dodirnuti i istražiti proizvode koji vas interesuju jednostavno stavljajući ove naočare - izjavio je Mark Cukerberg.

Oculus Rift ima potencijal da postane najpopularnija društvena platforma ikada, jer njena tehnologija omogućava neograničene avanture, i izmeniće način na koji komuniciramo sa nama dragim ljudima. Pored ovoga, posebnost ovog gedžeta krije se u mogućnosti da osetite kako izgleda biti u telu osobe suprotnog pola.

- Mali detalji, kao što je mogućnost da nekoga gledate oči u oči u realnom vremenu, omogućiće osećaj kao da ste pored te osobe, bliži nego ikad pre - takođe je izjavio Cukerberg.

Oculus Rift će nastaviti da funkcioniše nezavisno kako bi uređaj što pre bio spreman za njegovu početnu namenu - gejming. Nijedna kompanija nije želela da otkrije detalje kada će se uređaj tačno naći u prodaji.

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svasta

    27. mart 2014 | 07:46

    Pretjerivanje! Za 10 godina niko nece izlaziti iz kuce...

  • Kicenzix

    27. mart 2014 | 02:31

    Jel ima negde u srbiji ovaj Oculus Rift da se kupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA