Apple počinje proizvodnju ekrana za novi iPhone

Rojters potvrđuje da dva nova modela stižu, s tim što će masovna proizvodnja većeg telefona biti odložena. Nije poznato da li to znači da će Apple verziju od 5.5 inča izbaciti sledeće godine, ili jednostavno planira da prodaje manje količine pa sa proizvodnjom može da počne i kasnije

  • 2

Jedan od Apple-ovih proizvođača delova započeće masovnu proizvodnju ekrana za novi iPhone već početkom maja, kako bi sve bilo spremno za jesen kada će se ovaj telefon navodno pojaviti, prenosi Rojters. Ranije informacije pokazuju da Apple planira da ove godine izbaci dva iPhone-a, jedan sa ekranom od 4.7 i jedan od 5.5 inča.

Rojters potvrđuje da dva nova modela stižu, s tim što će masovna proizvodnja većeg telefona biti odložena. Nije poznato da li to znači da će Apple verziju od 5.5 inča izbaciti sledeće godine, ili jednostavno planira da prodaje manje količine pa sa proizvodnjom može da počne i kasnije.

Problem sa displejom kod telefona od 5.5 inča navodno uključuje sopstvenu "in-cell" touch tehnologiju, koja mu omogućava da bude tanji u odnosu na standardne panele. Rojters prenosi da ovi problemi mogu da odlože početak proizvodnje za nekoliko meseci, a moguće je da će Apple na kraju i odustati od ove tehnologije.

Japan Display će proizvodnju displeja od 4.7 inča početi već početkom maja, dok će Sharp i LG Display početi malo kasnije istog meseca.

Ovo je doba godina kada su Apple-ovi dobavljači i ranije kretali sa masovnom proizvodnjom delova za nove telefone.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA